Augusztusi könyvajánló

𝐸𝑙𝑙𝑎 & 𝐷𝑜𝑚𝑖
0

 

Linwood Barclay - Széthullás

David ​Harwood nagy adag készétellel ugrik be az unokahúgához, hogy ezzel segítse a gyászoló fiatal nőt. Amit azonban Marlánál talál, arra egyáltalán nem számít: a kisbabáját elvesztett nő egy vadidegen gyereket dajkál. David döbbenete később elborzadásba csap át, amikor a kisfiú édesanyjára, Rosemary Gaynorra vérbe fagyva találnak az otthonában.
Vajon Marla képes volt gyilkolni azért, hogy anyává váljon? Vagy talán mégis igazat mond, és egy angyali lény vitte el hozzá a babát, ő maga pedig sohasem járt korábban Gaynorék házában? David úgy dönt, a rendőrséggel párhuzamosan nyomozásba kezd; de az út, amire a kérdezősködése, a kutakodása vezeti, baljósabb, mint amilyet előzetesen elképzelt. A szörnyű gyilkosság után újabb hátborzongató események történnek Promise Fallsban, és úgy tűnik, egyre többek élete kerül veszélybe…

Promise Falls poros kisváros valahol Boston közelében; tragédiákkal, bűnökkel teli. Az állóvizet azonban felkavarja Rosemary halála, David nyomozása; és az újabbnál újabb fordulatok azt sejtetik, hogy a szereplők közül senki sem ártatlan.
Linwood Barclay háromrészesre tervezett krimijének első kötete feszült hangulatú regény, amely garantálja, hogy a hideg futkosson az olvasó hátán.


Bartos Zsuzsa - Alkonyörzők

Veled vagy ellened?

Zóra egy fiatal lány, aki géntervezett és tökéletes – lenne. Csakhogy selejtes, és már csak pár hónap maradt már csak az életéből. Különleges bűnözőként most új feladatot kap, az utolsó természetesen született kislányt kell megmentenie.

Vajon igaz, hogy a szerelem mindent legyőz?

Ardan az egyik utolsó természetes apa, a lányát nem ismeri; ám amikor megtudja, hogy elrabolták, olyan próbatétel vár rá, ami talán az életébe kerülhet.

Meddig hajszol egy ősi késztetés?

Tarik mélyen sebzett. Öt éve keresi hasztalan Zórát, képtelen elfogadni, hogy elvesztette őt. Tariknak nagy hatalma van, és mindenáron meg akarja óvni a régi értékeket, ám a helyzet kicsúszik az irányítása alól.

Képes lesz jó döntést hozni? Szembeszáll-e a saját megszállottságával?

A kemény világ kemény hősöket kíván, és már a jövő a tét.

Vajon sikerül megmenteni?

Küzdj mindhalálig!

A kötet a negyedik Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes műve.



Nita Prose - A szobalány 

Molly ​Gray más, mint a többiek. Nehezére esik a szociális készségek elsajátítása, és gyakran félreértelmezi mások szándékait. Korábban a nagymamája egyszerű szabályokba tömörítve magyarázta el neki a világ dolgait, és ezeket követve Molly elboldogulhatott az életben.

Nagymamája halála óta a huszonöt éves Mollynak egyedül kell navigálnia az élet útvesztőiben, ám ő így is lelkesen veti bele magát munkájába egy hotel szobalányaként. Egyedi személyisége és a takarítás, valamint a helyes etikett megszállott imádata mintha egyenesen erre a munkára teremtette volna. Minden reggel örömmel ölti magára ropogós egyenruháját, tölti fel kézikocsiját miniszappanokkal és piperés üvegcsékkel, hogy a Regency Grand Hotel vendégszobáit újra tökéletessé varázsolja.

De rendezett élete fenekestül felfordul aznap, amikor belép a hírhedt és vagyonos Charles Black lakosztályába, ahol rendetlenségre és Mr. Black holttestére bukkan. Mielőtt felfoghatná, mi is történik, szokatlan viselkedésének köszönhetően első számú gyanúsítottá válik a rendőrség szemében. Molly teljesen belekavarodik a megtévesztések hálójába, fogalma sincs, hogyan szabadulhatna. Szerencséjére barátai, akikről addig azt sem tudta, hogy léteznek, összefognak vele, hogy kiderítsék, mi is történt valójában Mr. Blackkel – de vajon képesek lesznek megtalálni az igazi gyilkost, mielőtt túl késő lenne?

A szobalány feltárja, mit is jelent ugyanolyannak, mégis teljesen másnak lenni – és megmutatja, hogy minden rejtély megoldásához az ember szívén át vezet az út. Nita Prose elsöprő sikerű regényéből Florence Pugh főszereplésével készül filmadaptáció.



Lackfi János - Szerelmi nyomozás 

„SZERINTEM A BÁLINT TÖK HELYES, TOTÁL BELEZÚGTAM… LOVE” – egyik nap ilyen feliratú levélkére bukkan Bálint, aki az egyik legjobb fej srác a „laza osztályban”. Elkezd nyomozni, vajon ki érdeklődhet ennyire az ő szerelmi ügyei iránt… Merthogy lennének neki szerelmi ügyei, ha végre megtalálná azt a lányt, aki ezt a levelet írta… Igazi kamaszregény!

Megjegyzés küldése

0Megjegyzések
Megjegyzés küldése (0)