Októberi könyvajánló

0




Mary Higgins Clark & Alafair Burke - Egy darabot a szívemből 

Laurie Moran tévéproducer és vőlegénye, a tévés műsorvezető, Alex Buckley összeházasodnak. Az esküvőt nyár közepére tűzték ki, és addig már csak néhány nap van.
Alex hétéves unokaöccsének, Johnnynak nyoma veszik a tengerparton, hiába keresik. Emlékeznek, hogy reggel még a beachen játszott, kagylókat gyűjtött, de később senki se látta. Napnyugtakor a skimboardját partra vetik a hullámok.
Vajon hová lett Johnny? Egyáltalán életben van?
                
     ●    


Julie Caplin - Egy szelet torta Brooklynban 

Irány ​Brooklyn legjobb péksége, ahol egy szelet torta mellett ábrándozva mindenki azonnal otthon érzi magát!

Sophie Bennings éppen túl van egy fájdalmas szakításon, amikor egy menő New York-i magazin felkéri, hogy legyen a lap gasztro rovatának szerkesztője. Sophie elszántan veti bele magát a munkába, és a szerelem az utolsó dolog, ami foglalkoztatja. Még akkor is így van ez, ha a rovatvezető Todd McLennan, akivel egy irodában dolgozik, jóképű és vonzó.

Az Egy csésze kávé Koppenhágában című kötetből ismerős, józan Sophie-t nem könnyű elcsábítani, még akkor sem, ha kísértés akad bőven. Ott van például a lány brooklyni lakása alatt található pékség, telis-tele ínycsiklandó finomságokkal.

Ahogy azonban Sophie és Todd egyre jobban megismeri egymást, kiderül, hogy a finom ételek iránti rajongás nem az egyetlen közös szenvedélyük…

Julie Caplin imád utazni és jókat enni. Utazási során rengeteg ötletet és tapasztalatot gyűjt, amelyeket aztán örömmel sző bele lebilincselő romantikus regényeibe.


John Green - Teknősök végtelen sora 

A Csillagainkban a hiba szerzőjétől

A tizenhat éves Azát sosem hozta igazán lázba a szökevény milliomos, Russel Pickett utáni nyomozás, de miután százezer dolláros pénzjutalom forog kockán, legjobb és legvakmerőbb barátnőjével, Daisyvel buzgón kutatni kezd utána. Együtt próbálják megtalálni az utat először is Pickett fiához, Davishez.

Aza minden erejével igyekszik. Próbál jó gyerek, jó barát, jó tanuló és még jó detektív is lenni, miközben sötét belső gondolatai spirálként tekerednek köré.

Az Alaszka nyomában, a Katherine a köbön, a Csillagainkban a hiba, és Papírvárosok díjnyertes szerzőjének várva várt új könyve kíméletlen őszinteséggel meséli el Aza történetét.
A Teknősök végtelen sora ragyogó regény szerelemről, akaraterőről és egy élethosszig tartó barátságról.



Ruff Orsolya - A londoni gyémántrablás 

Báró Orczy Mimi mindennél jobban szereti a kalandokat. Mikor Őfelsége Színházában, a Renegát londoni előadásán váratlanul tűz üt ki, a kavarodásban eltűnik Lady Mortimer értékes gyémántja. A Scotland Yard egy fiatalembert gyanúsít, Mimi pedig még aznap éjszaka titokzatos üzenetet kap – valaki a segítségét kéri. Az idő szorít, a gyanús jelek egyre szaporodnak, a nyomozás szálai pedig a Néma Sírásóba vezetnek, ahol két gyanús alak ad találkozót egymásnak…

A viktoriánus Londonban játszódó kalandregény főhősét, a bátor, kalandvágyó Mimit valóságos személy inspirálta, mégpedig a világ egyik legolvasottabb magyar származású szerzője, báró Orczy Emma, a Vörös Pimpernel írója. Ruff Orsolya nemcsak mesteri kézzel szövi a szálakat, de egy mára letűnt világba is elvezet, remek szórakozást nyújtva fiatal olvasóinak.



Jonas Hassen Khemiri- Apazáradék

Egy nagyapa hazatér Svédországba meglátogatni a felnőtt gyermekeit. A fia éppen apai szabadságon van két gyerekkel, a lánya elvált, most pedig újra terhes, csak nem a megfelelő férfitól. Egyedül a nagyapa tökéletes, legalábbis ő ezt gondolja magáról.
A látogatás tíz napja alatt azonban fájdalmas emlékek kerülnek a felszínre és a kapcsolatok tovább bonyolódnak. A nagyapa kénytelen szembesülni a múltjával. A lány egy lehetetlen döntés előtt áll, a fiú pedig szabadulni szeretne az apjával kötött megállapodás és a ráhagyott lakás nyomasztó terheitől.
Vajon fel lehet bontani az apai záradékot vagy az fogja örökre a múlthoz láncolni a családot?

Khemiri különlegesen megírt könyvében gyorsan váltakozó nézőpontok során át intim portrét kapunk egy kaotikus, mégis teljesen hétköznapi család életéről. Az Apazáradék addiktív családregény a szülők jelenkori helyzetéről.



Julia Kelly - Az elsőbálozó utolsó tánca 

Ha ​meghívást kapsz II. Erzsébet udvarába, az egész életed megváltozik
1958-ban kihirdetik: ez lesz az utolsó év, amikor az elsőbálozókat bemutatják a királyi udvarban. Több ezer mohó anya és reményekkel teli leány bombázza levelekkel az udvart, hogy kicsikarják a várva-várt meghívót az év legnagyobb eseményére, ahol pukedlizhetnek az ifjú Erzsébet királynő előtt, és hivatalosan megjelenhetnek a társaságban.
Lily Nichols egyetemre készül, mégis rászánja magát, hogy elsőbálozó legyen, hagyománytisztelő édesanyja kedvéért végigcsinálja a báli szezont, a számtalan fényűző, de egyben fárasztó bált és koktélpartit. Közben összebarátkozik két nővel, akik nagyon is elütnek egymástól: a hűvös, zárkózott Leana Hartforddal és az ambiciózus Katherine Normannel.
Leana tökéletes külseje mögött sötét, manipulatív szándék lappang, Katherine pedig azért akar érvényesülni, hogy szüleit befogadják az elitbe. De a szezon pezsgése odalesz, amikor Lily tudomására jut egy pusztító titok, amely egész családját romokba döntheti.
„Érzelmekkel teli, letehetetlen regény – egy nő feledhetetlen története az 1950-es, 60-as évekből, aki rá akar találni a szerelemre, az igazságra, de ami ennél is fontosabb: önmagára.” (Kelly Bowen, az Egy párizsi lakás szerzője)
„Csodálatos tánc ez az írás a régimódi fényűzés díszletei közt, egy letűnt kor fojtogató elvárásai közepette.” (Genevieve Graham, USA TODAY bestsellerszerző)



Mary E. Pearson - Az árulás csókja 

EGY HERCEGNŐ KERESI A HELYÉT AZ ÚJJÁSZÜLETETT VILÁGBAN.

Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána.
Ő Lia hercegnő, Morrighan Királyságának Első Leánya.
Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos.
Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet.



Colm Tóibín - A blackwateri világítóhajó

A Brooklyn és a Nora Webster szerzőjétől
Írország, az 1990-es évek eleje.
Három nő – Dora Devereux, a lánya, Lily és az unokája, Helen – sokéves viszálykodás után törékeny békét köt. Helen imádott öccse, Declan ugyanis haldoklik, és a három nő a nagymama roskatag tengerparti házában találkozik vele meg két barátjával. Ez a különböző korú és különböző gondolkodású hat ember kénytelen meghallgatni és elviselni egymást.

„Kiskoromban, amikor feküdtem az ágyban, úgy hittem, hogy a Tuskar egy férfi, a blackwateri világítóhajó pedig egy nő, és mindketten jeleket küldenek egymásnak meg más világítótornyoknak, mintha nászidőszak lenne. A férfi energikus volt és erős, a nő gyengébb, de állhatatosabb, és néha már a sötétség beállta előtt világítani kezdett. És azt gondoltam, hívják egymást; nagyon megnyugtató volt, hogy a férfi erős, a nő pedig hűséges.”



Bosnyák Viktória- A sirály a király? 

Szívesen lennél király vagy királynő?
Ebből a könyvből megtudod, hogy mit kell tenned!
A feladat nehéz, hiszen király mégsem lehet akárkiből. Nem szükséges,hogy gyorsan fuss, selymes legyen a bundád, tudj repülni, vagy hogy erős légy. Mire elolvasod a mesét, király leszel, legalábbis helyesírásból.
Jó szórakozást, Felség!



Jeff Kinney - Egy Ropi Naplója "Kutya egy idő"

Itt a nyári szünet – hétágra süt a nap, és minden kissrác a szabad levegőn rohangál. De hol van Greg Heffley? A házban gubbaszt, és videojátékokat játszik behúzott függöny mellett. Greg, aki saját bevallása szerint is benti éghajlathoz szokott, a leghőbb nyári vágyai szerint él: nincsenek kötöttségek és nincsenek szabályok. De Greg anyukájának más az elképzelése az ideális nyárról – olyan, ami dugig van kinti játékokkal és „családi együttlétekkel”. Kinek az akarata jut majd érvényre? Vagy esetleg a Heffley-család új tagja mindent a feje tetejére állít?













Megjegyzés küldése

0Megjegyzések
Megjegyzés küldése (0)